Voor het etentje met de kinderen heb ik kipgoulash gemaakt. Het is een gerecht dat je makkelijk kan aanpassen voor een grote groep en het duurt niet lang om het te maken. Bovendien kan je de goulash van tevoren klaarmaken en later opwarmen.
Ik heb een combinatie gemaakt van verschillende recepten op internet en er mijn eigen twist aan gegeven. O.a. Karwijzaad en gerookte paprikapoeder toegevoegd. Van elk een theelepel.
Daarbij had ik nog 2 schalen Griekse salade gemaakt en zilvervliesrijst en aardappels uit de oven. Het werd smullen!
Voor 8 personen
2 schalen kipblokjes
2 - 3 rode paprika’s in blokjes gesneden
2-3 uien gesnipperd
2-3 knoflookteentjes uit de pers
2 pakken tomatenblokjes
2 bekertjes crème fraîche
150 ml water ( of minder, want de tomatenblokjes bevatten ook vocht)
50 gram Boter/
2 eetl bloem/
2 eetl bouillonpoeder / paprikapoeder/ chilipoeder/gemalen karwijzaad
Hieronder staat hoe je te werk moet gaan.
Hopelijk is het nog leesbaar, want het is een foto van mijn laptopscherm.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten