maandag 5 mei 2025

Jam met chiazaad

Ik maakte deze jam van plm. 350 gram blauwe bessen, een eetlepel granaatappelpitjes, 2 eetlepels chiazaad en 5 dadels in stukjes. Daarbij voegde ik nog 2 eetlepels agavesiroop en wat druppels stevia. Want hoewel het recept zonder suiker is, wil ik wel zoét. Als ik er een had gehad, dan had ik nog sap van een halve citroen toegevoegd voor iets meer pit.

Ik heb het allemaal samen zo’n 5 minuten gekookt, ging even met de staafmixer erdoorheen en heb het mengsel daarna in schone potten gedaan. Het smaakt prima!





Door het chiazaad, dat heel veel vocht opneemt, gaat de jam geleren.

Tja, en dan heb je slechts een paar dadels nodig. 
Wat nu met de rest? 

4 opmerkingen:

Bertiebo zei

Gewoon opeten?

Adriaantje zei

lekker over ijs, dat restje?

Josephine zei

Inderdaad gewoon opeten, maar die jam smaakt ongetwijfeld,
Verrukkelijk!!! Mooie combi Jeanne.

KnutzEls zei

Is lekker op van alles.