Ik maakte deze jam van plm. 350 gram blauwe bessen, een eetlepel granaatappelpitjes, 2 eetlepels chiazaad en 5 dadels in stukjes. Daarbij voegde ik nog 2 eetlepels agavesiroop en wat druppels stevia. Want hoewel het recept zonder suiker is, wil ik wel zoét. Als ik er een had gehad, dan had ik nog sap van een halve citroen toegevoegd voor iets meer pit.
Ik heb het allemaal samen zo’n 5 minuten gekookt, ging even met de staafmixer erdoorheen en heb het mengsel daarna in schone potten gedaan. Het smaakt prima!
Tja, en dan heb je slechts een paar dadels nodig.
Wat nu met de rest?
4 opmerkingen:
Gewoon opeten?
lekker over ijs, dat restje?
Inderdaad gewoon opeten, maar die jam smaakt ongetwijfeld,
Verrukkelijk!!! Mooie combi Jeanne.
Is lekker op van alles.
Een reactie posten